Brandbeveiliging

Naast alarmsystemen zijn wij gespecialiseerd in brandmeldinstallaties. Wij geven u graag betrouwbaar advies over goede en betaalbare installaties.Een brandmeldsysteem moet voldoen aan bepaade regelgeving. Deze regelgeving is wettelijk vastgesteld, maar de gemeente en uw verzekering hebben ook nog eisen. Dit zorgt ervoor dat niet elke installateur geschikt is om een brandmeldsysteem te installeren en op te leveren. Gelukkig beschikken wij over de juiste kennis en vaardigheden om voor elke plaats een brandmeldinstallatie te installeren en op te leveren. Denk daarbij aan de bekende merken zoals Siemens en Kentec. Wij bekijken geheel vrijblijvend samen met u, uw omstandigheden en geven daar een passend advies over.

Handmelders

Een brand kan door het systeem op verscheidene manieren worden herkend. Dit kan doordat een persoon in de ruimte. op een brandhandmelder drukt, hierdoor worden de slow-whoops (sirenes) geactiveerd. De melder wordt dus niet automatisch geactiveerd, dit gebeurt slechts wanneer iemand het glas van de melder kapot drukt. De handbrandmelders worden geplaatst bij de brandslanghaspels. Wanneer u een brand heeft, dan probeert u deze eerst te blussen. Hiervoor loopt u naar de brandslang en dit is het moment om de handmelder in te drukken, zodat het pand direct wordt ontruimd.
Slow-hoops

Slow-woops

De Slow-whoops moeten door het hele pand geïnstalleerd worden om geluidsniveau van 65dB is te behalen.
Object bewaking

Er is een mogelijkheid om een melder te plaatsen boven waardevolle goederen, ze zijn hierdoor snel te detecteren. Op deze manier krijgt u meteen een melding wanneer er zich een bepaalde rookontwikkeling voordoet rondom uw objecten.
Ruimtelijke bewaking
Risicovolle ruimtes kunnen worden uitgerust met een ruimtebewaking. Bij een risicovolle ruimte kunt u denken aan bijvoorbeeld een serverruimte, spuitcabine, archief, keukens en zo meer. Voor elke specifieke ruimte is bepaalde melder vereist.
Melders
Een brand kan door verschillende melders worden waargenomen. We hebben de brandhandmelder al besproken. Maar er zijn echter nog meer melders waarmee automatisch een brand kan worden gededecteerd. Een optische melder bijvoorbeeld reageert op rook, een thermische melder reageert op een verhoging van de temperatuur. Zo is er ook nog een aspiratie melder, die voor speciale situaties kan worden geïnstalleerd. Sommige melders geven op een locatie waar zich veel rook ontwikkelt, een vals alarm. Een aspiratie melder is dan de uitkomst.
Gedeeltelijke bewaking

Volledige bewaking

Als u kiest voor een gedeeltelijke beveiliging, beveiligt u alleen de verkeersruimtes en de risicovolle ruimtes. Een verkeersruimte is een ruimte waar zich het verkeer doorheen begeeft. Een hal of een gang is een goed voorbeeld van een verkeersruimte.
Volledige bewaking
Een brandmeldinstallatie met volledige bewaking is de zwaarste vorm van bewaking. Iedere ruimte groter dan 2m2 moet worden voorzien van een automatische melder, uitgezonderd de zogenaamde natte ruimtes (toiletten, douche, etcetera). Elke ruimte die toegankelijk is voor personen vallen onder dit criteria. Dus ook de kelder of de zolder waar bijna nooit iemand komt, dient te worden bewaakt. Wanneer u beschikt over een brandmeldinstallatie met volledige bewaking, dan kunt u er zeker van zijn dat een beginnende brand, waar in u pand dan ook, snel wordt gedetecteerd. U kunt snel reageren en zo voorkomen dat een kleine brand (lees ook kleine schade) een grote brand (grote schade) wordt.
Brandbeveiliging binnen het bedrijf
Als u kiest voor een brandbeveiliging binnen uw bedrijf, dan zorgt u niet alleen voor de veiligheid van uw eigen mensen, klanten en leveranciers. Onderzoek heeft uitgewezen dat u het risico van een faillissement beperkt. Van de bedrijven die een grote brand krijgt te verwerken, is 60% binnen drie jaar failliet. Wacht daarom niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor een geheel vrijblijvende offerte.

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonummer (verplicht)

Wat voor soort Brandbeveiliging zoekt u? (verplicht)

Welke functies moet de brandbeveiliging hebben?(verplicht)

Welk type ruimte wenst u uit te rusten met een Brandbeveiliging ?(verplicht)

Wat is de totale oppervlakte van uw bedrijfspand?(verplicht)

Binnen welke termijn wilt u eventueel een Brandbeveiliging aanschaffen?(verplicht)

Wanneer bent u het best bereikbaar voor een afspraak?(verplicht)

Wat is de postcode van uw bedrijf of woning?(verplicht)

Vul hier onder de code (verplicht)
captcha